Jump to content


Photo
- - - - -

High Idle 1000-1200Rpm


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 jonjosar

jonjosar

    Club Member

  • Registered Member
  • PipPip
  • 70 posts
  • Gender*:Male
  • Toyota Model: RAV4 2.2D4D XT4

Posted 06 May 2012 - 03:51 PM

My 03 1.0 litre seems to idle a little on the high side. I,ve taken the MAF out of the airbox and cleaned it although it Didnt seem dirty but i gave it a spray of contact cleaner anyway. The wires appear to be intact as well. The throttle body was a little dirty as was the edge of the throttle flap. When it started again, it idled at approx 1000 rpm for approx 30 seconds and then when up again to 1200. The car doesnt seem unusually sore on fuel altough the tip of the exhaust is a little sooty. I,ve seen non-genuine sensors fro sale on eBay for around £40, has anyone used them before?
Any ideas. The car has 48k on it.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Sign up to TOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 grin factor

grin factor

    Club Member

  • Registered Member
  • PipPip
  • 89 posts
  • Toyota Model: yaris

Posted 10 May 2012 - 09:42 AM

When was it last serviced? Could be in need of a bit of TLC

#3 Madasafish

Madasafish

    Top Rank Poster!

  • Registered Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,290 posts
  • First Name:Michael
  • Gender*:Male
  • Toyota Model: Yaris D4D T spirit (son has 2012 1.3 SR)
  • Year: 2003
  • Location: Staffordshire

Posted 10 May 2012 - 02:02 PM

http://www.toyotaown...=1

is worth reading especially the Car Mechanics attachments I posted. "Not Enough Heat"


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users