Jump to content


Photo
- - - - -

Help My 02 Yaris Struggles On Hills And When Deaccelerating


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Jinnyjoe

Jinnyjoe

    New Member

  • Registered Member
  • 2 posts
  • First Name:Jenny
  • Gender*:Female
  • Toyota Model: Yaris
  • Year: 2002
  • Location: Wicklow

Posted 28 May 2012 - 11:06 AM

Hi

Hope someone can help me, my 02 Yaris VTI (1.0 Litre) struggles on hills and when I de accelerate (on corners and roundabouts) and then try to accelerate again it goes really slow, it eventually picks up again and is fine until i de accelerate again. I have changed the filters and plugs and am at a loss now to know what's wrong. Money very very tight at the moment so would like to TRY and solve this myself without going to a garage on less I really have to. Anyone any ideas???

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Sign up to TOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Red Yaris 54

Red Yaris 54

    Top Rank Poster!

  • Super Moderator
  • 19,403 posts
  • First Name:Red
  • Gender*:Male
  • Toyota Model: New Yaris Sport Chilli Red with Piri-Piri Trim-Sons Aygo "Ice"
  • Year: 2014
  • Location: Cambridgeshire

Posted 28 May 2012 - 02:51 PM

Moved to Yaris Forum where you may get a reply from another Yaris owner

#3 HowardL

HowardL

    Advanced Club Member

  • Registered Member
  • PipPipPipPip
  • 292 posts
  • Toyota Model: 1.3CDX

Posted 28 May 2012 - 09:27 PM

Is the exhaust system clear?

#4 Jinnyjoe

Jinnyjoe

    New Member

  • Registered Member
  • 2 posts
  • First Name:Jenny
  • Gender*:Female
  • Toyota Model: Yaris
  • Year: 2002
  • Location: Wicklow

Posted 29 May 2012 - 07:35 AM

Is the exhaust system clear?

Thanks Howard, yes I think so, but I think I've solved the problem my Dad came down last night and drove the car for 5 mins and said, "clutch". So an expensive time ahead for me, not happy. Thanks for your reply though.

#5 Bev Carr

Bev Carr

    New Member

  • Registered Member
  • 1 posts
  • Toyota Model: yaris
  • Location: Down

Posted 01 August 2012 - 08:39 PM

Hello
Can I ask if you replaced the clutch and did it do the trick?
I have a yaris 1000 and it has just started with what sounds like the same problem.
Regards

Bev

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users