Jump to content
Do Not Sell My Personal Information


Celica Gt4


ninja400
 Share

Recommended Posts

heh was wondering if any1 could give me a bit of help,iv put a front mount intercooler on my 90 gt4.........it hasnt started since,all pipes vaccum hoses,groundwires r solid,bats fully charged,i changed the air flow meter cause i damaged the old 1,it has spark and fuel,will turn but not fire up,any help would be apreciated my email is glyno62@live.ie thanks

Link to comment
Share on other sites


heh was wondering if any1 could give me a bit of help,iv put a front mount intercooler on my 90 gt4.........it hasnt started since,all pipes vaccum hoses,groundwires r solid,bats fully charged,i changed the air flow meter cause i damaged the old 1,it has spark and fuel,will turn but not fire up,any help would be apreciated my email is glyno62@live.ie thanks

check for error codes mate, also have you still got old intercooler and airflow meter to put back on to see if it starts, i would also double check all pipes you fited as when i blow off my fmic pipe mine would not start, hope this helps john

Link to comment
Share on other sites

pull the plugs and check the conditoin of them if filthy clean them if not filthy clean them! then need to check on afm, the fmic will more than likely have nothing doto do with running problems, if so it would start and die due to massive boost leak

Link to comment
Share on other sites

pull the plugs and check the conditoin of them if filthy clean them if not filthy clean them! then need to check on afm, the fmic will more than likely have nothing doto do with running problems, if so it would start and die due to massive boost leak

the plugs r new iridiums only went in a week before the intercooloer,iv checks spark,theres fuel,i replaced the afm thinking it was that as it would be the obvious problem,it starts d odd time,spluters like its missing and dies,n wont start again for ages,all plugs and leeds are in the right places and to b honest werent touchd installing the fmic neway

post-81164-1248602624_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

pull the plugs and check the conditoin of them if filthy clean them if not filthy clean them! then need to check on afm, the fmic will more than likely have nothing doto do with running problems, if so it would start and die due to massive boost leak

the plugs r new iridiums only went in a week before the intercooloer,iv checks spark,theres fuel,i replaced the afm thinking it was that as it would be the obvious problem,it starts d odd time,spluters like its missing and dies,n wont start again for ages,all plugs and leeds are in the right places and to b honest werent touchd installing the fmic neway

Just a thought but did you replace amf with a new or second hand 1? also are you running an after market filter like a k & n or something

Link to comment
Share on other sites

worth checking the plugs and seeing if they are filthy still sounds like its overfueling so wil foul the plugs up, tak ethem out ,, clean them then try and start the car as soon as car starts pull the fuel pump fuse, as it splutters put fuse back in. see if that works

Link to comment
Share on other sites

pull the plugs and check the conditoin of them if filthy clean them if not filthy clean them! then need to check on afm, the fmic will more than likely have nothing doto do with running problems, if so it would start and die due to massive boost leak

the plugs r new iridiums only went in a week before the intercooloer,iv checks spark,theres fuel,i replaced the afm thinking it was that as it would be the obvious problem,it starts d odd time,spluters like its missing and dies,n wont start again for ages,all plugs and leeds are in the right places and to b honest werent touchd installing the fmic neway

Just a thought but did you replace amf with a new or second hand 1? also are you running an after market filter like a k & n or something

ya iv just put on a new hks filter,had a pipercross from day 1,its a second hand afm i got but the electrics are good in it,il try the plugs tomorow when i go to the garage,

Link to comment
Share on other sites

ok so lastnight i took out the spark plugs n they were destroyed in black soot so cleaned them n the car started first turn,just looking for a vacuum leek now,whistle from the engine when boosting and not getting full boost,

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Create New...




Forums


News


Membership