Sign in to follow this  
tarbel

Loss Of Power D4D Avensis

Recommended Posts

Hi there

I have a problem with my Avensis d4d x reg. the car drives OK on short journeys but when I go about 10 miles or so it starts to die and will hardly get up a hill...if I leave the car switched off for a while it revives and will then carry on ok for another ten miles...it feels like a filter problem but I replaced it and it has not cured the problem...I was putting recycled veg Oil in bought from a local supplier in recently but stopped as I noticed it was taking longer to start in the morning than normal...I have tried putting in diesel cleaner product but this has not helped either...does anyone have any ideas? cheers david

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there

I have a problem with my Avensis d4d x reg. the car drives OK on short journeys but when I go about 10 miles or so it starts to die and will hardly get up a hill...if I leave the car switched off for a while it revives and will then carry on ok for another ten miles...it feels like a filter problem but I replaced it and it has not cured the problem...I was putting recycled veg oil in bought from a local supplier in recently but stopped as I noticed it was taking longer to start in the morning than normal...I have tried putting in diesel cleaner product but this has not helped either...does anyone have any ideas? cheers david

It might be egr valve blocked. sounds very similar with my problems i had.So get that checked out first i would suggest.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there

I have a problem with my Avensis d4d x reg. the car drives OK on short journeys but when I go about 10 miles or so it starts to die and will hardly get up a hill...if I leave the car switched off for a while it revives and will then carry on ok for another ten miles...it feels like a filter problem but I replaced it and it has not cured the problem...I was putting recycled veg oil in bought from a local supplier in recently but stopped as I noticed it was taking longer to start in the morning than normal...I have tried putting in diesel cleaner product but this has not helped either...does anyone have any ideas? cheers david

It might be egr valve blocked. sounds very similar with my problems i had.So get that checked out first i would suggest.

hi there

thanks mate....i have been looking bck through posts but cant find picture of similar setup to me...can anybody tell me where this valve is on my engine...

is this it shown in close up?

cheers david

post-94130-127426122732_thumb.jpg

post-94130-127426124966_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this