Sign in to follow this  
cortinas

2010 Avensis D4D (125Bhp) - Smoky On Startup

Recommended Posts

Hi

I have a 2010 d4d avensis (tourer) which is emits a cloud of greyish smoke when started --- this only happens when the car has sat overnight.

Car has about 15k on it and was serviced on time with Mr T

everything else seems fine, just worried that its a sign of a turbo prob (or some other prob)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

I have a 2010 d4d avensis (tourer) which is emits a cloud of greyish smoke when started --- this only happens when the car has sat overnight.

Car has about 15k on it and was serviced on time with Mr T

everything else seems fine, just worried that its a sign of a turbo prob (or some other prob)

Hello, If i had a 2010 Avensis with problems like yours I would be at the Toyota dealers first thing tomorrow morning, it's not normal to emit that much smoke! They may ask you to leave it overnight so that they can check it out the next morning, good luck anyway.

Regards Pete.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grey smoke in the morning normally means that one of the injectors has been leaking fuel into the cylinder. Deffo needs looking at!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yup agree with other replies i have the same engine and nothing emits at any time that i can see so straight back to dealers for a fix.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

I have a 2010 d4d avensis (tourer) which is emits a cloud of greyish smoke when started --- this only happens when the car has sat overnight.

Car has about 15k on it and was serviced on time with Mr T

everything else seems fine, just worried that its a sign of a turbo prob (or some other prob)

hi mate

as for me -- this is a sign of inspection of an EGR first. it seams to has lost mobility of its valve stem.

it must be the reason, but smoke is only consequence.

cheers/Igor

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is worrying, I picked mine up on Saturday, now have 26 miles on the clock and mine puffed out a cloud of grey smoke on startup this morning, but then ran clean as a whistle. I thought my EGR problems where gone when I moved from VAG :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

I noticed mine did this on morning start up a few days ago.

Did anyone find out what it is?

Mine has 11 k on clock

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this