Jump to content
Do Not Sell My Personal Information


Engine Management Light


kabz
 Share

Recommended Posts

Engine management light been on since ive had the car 6 months or more, but since a week ago it has started to cut out while driving. Took it to mechanic who reset the light about aweek ago but it has !Removed! bak on again. It is also running a bit ruff missing abit its worse wen cold, the economy is still gud put £50 in and get 500 miles no probs. Mechanic says it mite b the injectors or it mite jst b a sensor. My mechanic also works at toyotas. Any idea any1.

Link to comment
Share on other sites

Ive had that problem with my saxo vts, was a sensor in the engine somewhere got a bit dirty and he replaced it. and dad had same prob in his Yaris SR but had to pay £700 because sometime was wrong with it and he had, had the car for about 5 years.(the orange engine symbol you mean yea) could just be a sensor though mayb

Link to comment
Share on other sites

Are the spark plugs new, or how many miles have they done?

Some ML light come on for next to no reason, and the fault can be difficult to trace. My wife had a Foat panda which was in & out of the garage for months. Eventually they changed the injection wiring harness and it was okay.

I sometimes think all this technology causes too many problems.

Link to comment
Share on other sites

You need to find someone with an ODB code reader to actually see what error code is causing the engine light - without that you haven't a clue where to start - it could be anything and you could cause more problms if you just try and fix things based on pure guesswork.

There is a common Yaris cause of the MIL light which is dirt on the MAF sensor. There are threads on here about cleaning it, but if you touch it, you risk damaging it, so you really want to check that it is the MAF fault code causing the MIL light before you make an attempt to fix it....

Link to comment
Share on other sites

Engine management light been on since ive had the car 6 months or more, but since a week ago it has started to cut out while driving. Took it to mechanic who reset the light about aweek ago but it has !Removed! bak on again. It is also running a bit ruff missing abit its worse wen cold, the economy is still gud put £50 in and get 500 miles no probs. Mechanic says it mite b the injectors or it mite jst b a sensor. My mechanic also works at toyotas. Any idea any1.

He did put it on the computer and could not come across any fault reading. Took it bak a few days ago and the mech put it bak on the computer and he is now saying it cud be the glow plugs.

Link to comment
Share on other sites

He did put it on the computer and could not come across any fault reading. Took it bak a few days ago and the mech put it bak on the computer and he is now saying it cud be the glow plugs.

Doesn't seem to make sense to me. The light only comes on when there is a fault and it will store the fault code that triggered the light. If your mechanic can't read the code, it sounds to me like he hasn't got a compatible code reader....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Create New...




Forums


News


Membership