Sign in to follow this  
hooch

Heating Issue But Not The Matrix

Recommended Posts

Hi all, does anyone have any more idea's with the heating issue. I fitted a new water pump last Friday, then on sat i removed the matrix which was nice hot to clean it. I used limescale remover it but this was not necessary as it was spotless. I fitted an after market matrix about 2 years ago as it had split & had perfect heat for a year or so. Now i have very little & blowing more on passenger side, i have removed the pollen filter which did in increase the air flow for a while but slow becoming worse again. Just wondered if this could be a electronic issue!!! Also the my temp gauge is now taking a long time to hit mid range temp(could just be the cold weather) any thoughts???. when purchased water pump from Mr T, i asked the parts guy if they any issue with the water pump & he said that the impeller had come off so beware + the new 1 i got the casting was slightly different had to cut down to bolts. Any suggestions would be much appreciated Merry Xmas to all & have good new year :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi i own a MR2 2001 and a week ago the heat went and was freezing in my car and i was told it had a leaky radiator, i out some radwell in and coolant and now fingers crossed still really warm! my tem gauge takes a little while to meet half way but it is rather cold out there so takes a little time to warm up like us! hope that helps?

emma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all, does anyone have any more idea's with the heating issue. I fitted a new water pump last Friday, then on sat i removed the matrix which was nice hot to clean it. I used limescale remover it but this was not necessary as it was spotless. I fitted an after market matrix about 2 years ago as it had split & had perfect heat for a year or so. Now i have very little & blowing more on passenger side, i have removed the pollen filter which did in increase the air flow for a while but slow becoming worse again. Just wondered if this could be a electronic issue!!! Also the my temp gauge is now taking a long time to hit mid range temp(could just be the cold weather) any thoughts???. when purchased water pump from Mr T, i asked the parts guy if they any issue with the water pump & he said that the impeller had come off so beware + the new 1 i got the casting was slightly different had to cut down to bolts. Any suggestions would be much appreciated Merry Xmas to all & have good new year :thumbsup:

hi i own a MR2 2001 and a week ago the heat went and was freezing in my car and i was told it had a leaky radiator, i out some radwell in and coolant and now fingers crossed still really warm! my tem gauge takes a little while to meet half way but it is rather cold out there so takes a little time to warm up like us! hope that helps?

emma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks emmah for the tip, may give it a go as it wouldn't hurt & when i replaced the engine 10,000 miles ago i did see a slight leak @ the bottom of the rad, but seems to have stopped. Thanks again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this