Sign in to follow this  
Scottie4642

Rear Wiper On '99 Avensis Estate

Recommended Posts

My rear wiper now automatically switches on when I start the ignition and will not stop until I switch off the ignition. The steering column controls have no effect whatsoever. Apart from diosconnecting the motor is there another solution?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I believe the fault can be caused by the seals failing on the wiper splindle allowing water into the motor so remove the motor and dry it out inside. Its worth a try as it will only cost you your time.

Pete.

Share this post


Link to post
Share on other sites

As Pete correctly said said, check for water ingress into motor and pay particular attention to the contact slip ring, clean and dry this and then smear a small amount of vaseline onto the contact tracks and pick ups,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the advice. I have disconnected the motor. Still puzzled about why the various operations are controlled by the motor connection but, you are the ones with the knowledge so I will follow your recommendation.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this