Sign in to follow this  
chrisstyles

T180 Growling Noise At Low Speed..

Recommended Posts

Hi, Having just had a 70k (56plate) service I was informed my gearbox bearings were getting noisy and need changing. I have also notice a growling type noise as slow speed with the clutch engaged but no accelerator input. Is this likly to be the gearbox bearing?

Also a friend said that it had noticably started to sound noise on tickover. Anything I can check?

Cheers for any pointers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok the growling buzzing noise appears to be coming from the air filter box which will need a bit of investigation.

I also have a very loud tappit noise coming from the very top of the engine. Anyone else had a similar issue? Is this normal for the engine to get louder as they age, Toyota didn't seem to flag anything when it was in for a service. A friend said it could be an injector seal but I am not convinced.

Anyone any comments or suggestions or known issues?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check the pipelines going to the airbox, im sure somebody on here had the same issue and it was a simple pipeline change, cant be 100% but worth a check,

Regards phil

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noise When Rev Needle Is Between 1500Rpm And 2000Rpm

Have a look at this post, any similarity??

Regards phil

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Phil, that's the rev range but I can't see a link on your post. Pretty sure it's the air box or somewhere around.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Type that into the search box mate, worth a look

Regards phil

Share this post


Link to post
Share on other sites

Air box noise will be the foam padding between the air box and wing, the padding losses it shape over time, remove air box re pad with foam strips and the noise will be gone

Alex

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks all. Read a similar post.... A small self tapping screw though the box and the inlet pipe.... Noise gone.. Yay.. Just the tap pit noise which seems to be only when warm, will be doing a bit more investigation.

Thanks all once again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any developments on this issue? Was it already pinpointed?

Sarco

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this