Sign in to follow this  
stevecrank

53 2 Litre Diesel Starting Issue

Recommended Posts

Hello, i'm new to the forum and have spent ages trawling the net regarding the following problem.

After noting that the engine warning management icon had appeared on the dashboard. I took my Avensis in for diagnosis and correction.

The garage had diagnosed the fault as being the 'glow plugs' (of which only one was working). And so these were subsequently replaced.

Prior to this the engine had been hard to start from cold. The car is still hard to start taking several turns on the ignition key to get the car started (eventually).Once the car has been started the car starts first time incidentally.

Can anyone point me in the correct direction to fault find ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you changed the fuel filter? Thats a good place to start! Also clean the MAF with some electrical contact spray. What condition is the air filter in? Put a can of BG244 in the fuel tank...

Share this post


Link to post
Share on other sites

it seems your toy needs good service matey

as far as i ve caught you ve changed all glow plugs and hence they are in order ?

yes agree wiwth mistermena to change fuel filter and MAF cleaning.

After that -- have a second trial and come back.

Cheers / Igor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this