Sign in to follow this  
Flackadder

Air Con Not Cooling Driver Side!

Recommended Posts

Had re-gas etc just to make sure was fine.

Driver side seems to be not cooling at all. Passenger side is absolutely fine. Is there a temperature sensor or something I need to change?

Thanks in advance

Bob.

2006 2.0 petrol

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I had the same problem last summer . I've got a 2005 2.0 petrol and my drivers side wouldn't get cold. Had a mobile air-con company to come out and the pressure had dropped due to me not using it often enough.It took more than one attempt to re-gas before getting cold.It is fine now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe need to have another re-gas then? They are not that expensive, so I will give that a try. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Umm! Things have moved on a little here. Last few weeks air con has only really blown cold on the passenger side......last few days.......seemed to only want to do freezing and thats it. Well, tonight on way home smoke (well, more likely air con vapour) coming from center vent passenger side. No smell to this whatever and when air con turned off 'smoke' stopped coming from vent immediately!! I am sort of guessing this is real bad news air con wise ? Any ideas appreciated.

Bob.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could the drain hose from the evaporator be blocked?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Umm! Maybe, if only I knew where to look and what the heck that is ! :-) I may need some directions on that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for that, Frosty/ That will be looked at the weekend. Not sure if that will help the 'smoke/vapour' from air vent though!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Think if not all the surplus moisture is being drained from the system, it has to go somewhere - ie water vapour

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay, will check that tomorrow. I have a 56 plate Avensis...if that helps at all !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this