Sign in to follow this  
My first toyota

Is The Starter Motor At Fault?

Recommended Posts

Hi. I have a 2004 2.0d4d avensis tspirit.

Iv had a problem today with the car not starting. I took it for a little drive. Parked up for less than a minute. Tried starting it again but it wouldn't start. All I got was a grinding noise and the whole car vibrating.

Got a mechanic to come to have a look at it who said it was the starter motor that needed replacing. Ruled out the Battery as I tried a jump start before with no luck. We eventually managed to get the car started by pushing it and he took it into his garage.

Does this sound like the starter motor? Glow plugs were changed in nov. No lights on dash. BP diesel. What else could it be?

All and any help is very much appreciated. Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seems like starter motor to me.

Lights on dash are dead, because You've drain Battery.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What I meant by no lights on dash is no warning lights. Sorry my mistake for not being clear.

I turn the ignition on and the dash lights up as usual. I wait for the abs and vsc light to turn off and then try to start it.

The Battery is ok I think because when I tried to jump start the car, I still had the same problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

+1 for starter too

Share this post


Link to post
Share on other sites

If it is the starter motor at least they are easy to change on the 2.0 d

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well the starter motor is £85 and hes charging me £25 labour. Thats reasonable I think.

Isn't it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well the starter motor is £85 and hes charging me £25 labour. Thats reasonable I think.

Isn't it?

Yes that sounds cheap to me,no more than an hours job really.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Picked up the car this morning. Starts fine. Brand new starter motor with one year guarantee was £85 + £15 labour.

Lets hope thats the end of my problems.

Thank u to all who replied.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like a good deal. Glad you're all fixed :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this