Harry H

Suggestions

Recommended Posts

I have a 2011 Toyota Rav4 front wheel drive, and no other issues with the vehicle.   Recently I was getting noise from my front left wheel hub, so I replaced both front wheel hubs, calipers, rotors and front brakes.  When I finished the repairs and started the engine the check engine, power steering, ABS, slip indicator, and brake lights are all on and the speedometer isn't registering.  Any suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

I'm a Rav4 newbie myself. However couple of questions for you.

 

Did the repairs cure the noise from the wheel hub?

Did you disconnect the Battery at all and could you have possibly shorted something out?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/21/2017 at 3:56 PM, Harry H said:

I have a 2011 Toyota Rav4 front wheel drive, and no other issues with the vehicle.   Recently I was getting noise from my front left wheel hub, so I replaced both front wheel hubs, calipers, rotors and front brakes.  When I finished the repairs and started the engine the check engine, power steering, ABS, slip indicator, and brake lights are all on and the speedometer isn't registering.  Any suggestions?

Textbook example of why you diagnose the fault before throwing parts at a problem :(

What type of noise?

Did it happen when turning in a particular direction/speed?

Have you checked the dust guards?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...