Sign in to follow this  
Markp1

Only heat on passenger side

Recommended Posts

Recently changed water pump now only heat on passenger side have bled system a couple of times pretty sure no air in system checked actuator white levers seem to be moving ok flushed heater matrix still no heat stuck now any help appreciated

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welcome to Toyota Owners Club.

Topic moved to the Avensis club.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey,

 

Sorry you're having such issues. Did you do the job or was it someone else? And how are you so sure there's no air in the system?

The best way of making sure is to note down the amount of coolant you put into the system, the manual has the correct volume (same for Oil).

Is there any water gurgling sound behind the dash, particularly when first starting a cold car?

Is the heat strong when temperature is put on HI?

 

Honestly my bet would be on the air mix servo but since you didn't have problems before and you checked it, it leaves air in system or heater radiator being faulty.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm pretty sure there's no air in system as I bled it a couple of times and no more air bubbling out the heat is very warm on far passenger side Luke warm on middle passenger side and freezing on both drivers side wonder could I switch the actuators around to see if it's them 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this