cruella

Central locking not working-ignition barrel ‘ticking’?

Recommended Posts

After a 65 mile commute, I turned off the ignition on my 55 plate petrol XT4 yesterday and as soon as the key got to the 1st click back the  ignition area started to tick, a bit like an oven timer sound? This carried on when I removed the key and only stopped when the key is  reinserted and turned. Also, the lock/unlock buttons on the fob appear to be disabled, as is the one on the driver’s door armrest. I can still lock the doors with the key manually, but the ticking persists until the key is reinserted. As a precaution, I had the fob Battery changed, but no difference. The car is driving fine.  Help!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Try resetting the system by disconnecting the car Battery for say 10 minutes.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Ian, I will try that tomorrow when I get the car home. Will let you know how I get on!

 

Cru :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you ever so much! It stopped the ticking and both the key fob and the central locking switch work again! 

Who’da thought it... Thank you for taking the time to suggest it; saved me a trip to the garage.😘

 

Cru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good to hear 👍

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...