Sign in to follow this  
Adrian Lavery

2019 Rav 4 Infotainment Not Starting

Recommended Posts

I have a few time driven off only to notice after a few minutes that the infotainment screen Simply displays ‘Starting . . . , ‘ but doesn’t actually start.  Anyone else had this problem?  Normally after switching ignition on and off it works.  Has happened about 4 times in last week.  I have a video off it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hopefully just a software glitch, is this the only issue you've had with your new Rav since collection? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, everything else is great. Mine has the JBL Speakers so wondering if there is any slight variation in the software. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

My Excel has the JBL/PVM upgrade (assume that's what you have?) - no problems like that with mine (so far!).

Reached 3300 miles today after a 300 mile trip, and lots of short journeys, so no shortage of starts.

My only gripe is that the playlists on my USB stick (which worked fine with Gen 3 & 4 Prius, and several other models) won't work on this system.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah can confirm. Happened once so far. I'm in the Netherlands, also have the JBL system. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

What is the navigation software version?

Press setup then scroll down to Software update.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this