Sign in to follow this  
Derekwalsh

Mk1 distributor problem

Recommended Posts

Hi , I took out my distributor without setting tdc, when I tried to put it back in correct position it won’t go plus I could feel something in the hole , pic below... anyone have this problem before or what could this be  

D33AD7A2-ABCC-4CED-ABDA-BA69309942E8.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

You shouldn't have to set TDC before removing the distributor.   Why did you remove it?  Have you got any other pictures, as I would like to see more.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi , I removed it because It would not idle so I wanted to check , since been informed it’s a shim from valve that has dropped 😩 will have to remove valve cover to investigate more

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's certainly the right size and shape to be a valve shim and if it is, then you have a lot more to worry about than the engine not idling.

I'm curious to know how the shim found it's way there. Have you got anymore pictures as I'd like to see the layout of the engine?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Next stage is to remove the cam covers, turn the engine with your hands or a big spanner and observe to see if the valves are operating as they should.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this