Sign in to follow this  
AurisBronze

Does this Auris Engine Sound Abnormal on Cold Start Up?

Recommended Posts

Dear members, fans and technical specialists,

I have a Toyota Auris which is a 2013 with c.23800 on the clock and pretty much in immaculate condition however recently have noticed a strange noise coming from the engine on cold startup and when idling.

Attached is an attempt to capture this sound (please put vol up). Car is under warranty and Toyota dealership local have come back with nothing wrong with the car.

I'm I hearing things!?

Would greatly appreciate your support! P.S I am new to the forum!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moved to the Auris club.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like the a/c pump/pulley, a mechanics stethoscope should pinpoint it, i wouldn't be to worried about it

Share this post


Link to post
Share on other sites

My guess would be the coolant flushed out all the grease in the water pump bearings.

Put a piece of cardboard under the engine overnight, see if there is anything dripping from the water pump, or if there is any oxidation on the pump itself.

Check coolant levels.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this