Jump to content
Do Not Sell My Personal Information


Corolla ignition on only


Recommended Posts

I went to start the car tonight as normal but just got the Ignition on message and could not take out of gear. The brake pedal felt different as well, it took about 8 attempts to get it to start. During process I opened and closed driver door, locked and unlocked the car so not sure what caused this or how I fixed it any ideas ?

Link to post
Share on other sites

It sounds like Battery related issue, low voltage, turn on the car and leave it in Ready mode for over an hour to recharge the 12v Battery, you can drive also around your area, either way the Battery needs some charge for sure if the car doesn’t get regular use. 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

It gets used every day about 30 miles and been only sat on the driveway for a couple of hours. I was only putting it in the garage and this morning started no problem 

Link to post
Share on other sites

This is a bit of a long-shot; on a French hybrid forum, a new Corolla owner had vaguely similar weird problems - it turned out to be a not-fully-tightened Battery terminal, although the (French) dealership the car came from didn't find this fault until the owner suggested it that it might indeed be this.

Worth a look?

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
23 minutes ago, Chriss27 said:

It gets used every day about 30 miles and been only sat on the driveway for a couple of hours. I was only putting it in the garage and this morning started no problem 

Hm, brake pedal felt different says something then, perhaps with the electric brake pump or servo unit, if the pedal is not properly depress it’s basically same as you never touch it and the car will go into ACC mode, then after 8 times you have press the pedal it gets traveled further down to activate the switch and the car has started. Pedal travel or the switch needs to be checked too. 👍

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Due a service soon so will get them to have a look

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
49 minutes ago, Gerg said:

This is a bit of a long-shot; on a French hybrid forum, a new Corolla owner had vaguely similar weird problems - it turned out to be a not-fully-tightened battery terminal, although the (French) dealership the car came from didn't find this fault until the owner suggested it that it might indeed be this.

Worth a look?

Very likely, when disconnecting the negative terminal for carrying any work on the car then after connecting it and start the car always requires two attempts. Best op to check Battery terminals first and tight up if necessary, just a bit. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...




Forums


News


Membership