Jump to content
Do Not Sell My Personal Information


Toyota Avensis 2004 1.8 vvti 1ZZFE starting issue


Recommended Posts

Hi,

I am facing issues with starting of my Avensis 2004 1.8 petrol, engine 1ZZFE.

1. Replaced Starter motor month back with Bosch one (since starter motor packed up).

2. Today car was  not starting. (Pls. see Link for small video). 

3. When key is turned and ignition light is on (there is absolutely no noise)

4. When Trying to start,  sounds like it's cranking but strange noise from the starter.

5 Checked all fuses - All ok

Link - https://youtu.be/gLJRGQhFxqA

Any help would be much appreciated.

 

Thanks,

Hims

Link to post
Share on other sites

14 hours ago, Tigit said:

Try these tips

 

Good luck!

Thanks.

Charged Battery yesterday evening and this morning car started fine. Not sure how Battery drained.

Thanks.

Link to post
Share on other sites
On 6/10/2021 at 11:14 AM, hsakarwal said:

Thanks.

Charged battery yesterday evening and this morning car started fine. Not sure how battery drained.

Thanks.

I'm glad it helped you.

If Battery is in great shape and not too old, something is draining it or alternator is not charging it.

For draining there is a video from the same guy

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...




Forums


News


Membership