Jump to content
Do Not Sell My Personal Information


Oh this is great... MyT App has lost my car and now wants me to go through the entire process again


Nick72
 Share

Recommended Posts


Just tried to go through the entitlement process and no response. Wondering if the Toyota server is having problems. But confused why that would lose my car from the App and all my trip data?

Link to comment
Share on other sites

It's not entirely unknown - two possibilities I can think of:

  1. You've been a numpty and deleted it
  2. Someone at the dealership has been helpful and is setting it up for you - or something like that

My money would be on the second ... that's exactly what happened to me! It's been stable since I set it up a second time ...

I'd forget about it for today and try again tomorrow ... 😉

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

51 minutes ago, philip42h said:

It's not entirely unknown - two possibilities I can think of:

  1. You've been a numpty and deleted it
  2. Someone at the dealership has been helpful and is setting it up for you - or something like that

My money would be on the second ... that's exactly what happened to me! It's been stable since I set it up a second time ...

I'd forget about it for today and try again tomorrow ... 😉

 

Cheers Philip.

Definitely not 1. 

I opened the app earlier to check the day's trips and gone. No car. 

They didn't set you up on another account or something silly?

 

Did you have go through the whole multimedia registration again and set up the toyota online thingy again I'm the multimedia system? I'm feeling a big sigh coming on. Took me 2 hours of faffing but it all worked so happy days and then... why oh why. Still, it took me 6 weeks and many tens of hours writing emails, phone calls, and all kinds of shenanigans with Peugeot. And then it never worked properly after all that. So Toyota has got a long way to go before it gets that bad 🙂

just frustrating when everything was working great.

Link to comment
Share on other sites

I honestly don't remember all the details. I had it set up and then it was gone! Toys out of pram etc.. Calmed down and added it again - there really aren't that many steps to adding a car - and its been as good as gold since ...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites


10 hours ago, philip42h said:

I honestly don't remember all the details. I had it set up and then it was gone! Toys out of pram etc.. Calmed down and added it again - there really aren't that many steps to adding a car - and its been as good as gold since ...

Thanks. Ive been retrying all morning.  Even moved the car to a different location to see if that helped. 

I select to activate connected services and it then says switch on your car. I wait for 5 minutes looking at the red circle and nothing. Then it says you seem to be waiting for a long time do you wait to retry. I say yes. Red circle. Nothing.

Tried about 7 times. 

I am thinking that something has happened with my account similar to you. They've registered it on their system but I had already done that. Now I'm worried the car is assigned to a different account and that is why the entitlement process is failing?

 

Link to comment
Share on other sites

Yes, that was the feeling I had ... and I don't now remember exactly how it got sorted.

Is your car connected to the internet via Wi-Fi while you attempt this reconnection? It may well need to be ...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

All of this is so very flakey and I still get confused when I want to do certain things and the head unit tells me to disconnect my phones WiFi and reconnect the MyT connection. Still working through the permutations.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, philip42h said:

Yes, that was the feeling I had ... and I don't now remember exactly how it got sorted.

Is your car connected to the internet via Wi-Fi while you attempt this reconnection? It may well need to be ...

Thanks Philip. Yes, tried with and without internet connection. No avail. Tried a few more times earlier at the peak of cell mast reception. No avail. I'll try again early in the week just in case it takes time for whatever has happened at the Toyota end to stabilise. 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, ernieb said:

All of this is so very flakey and I still get confused when I want to do certain things and the head unit tells me to disconnect my phones WiFi and reconnect the MyT connection. Still working through the permutations.

Yes I bet. I need to see a diagram explaining what uses what and why.

Link to comment
Share on other sites


Tried some more. No avail. Think I best leave it now till mid week when it might have magically sorted itself on Toyota's side. Soooooo frustrating. 

Link to comment
Share on other sites

I had the same experience (car disappeared after a day). I just needed to re-add to the app, and re-confirm the mileage (that took a few attempts to get the car to sync itself, in the end I just left it on the drive and it seemed to do it itself), but I didn't need to go through all the head-unit stuff again - it seemed to remember this information somehow.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, spicyhotone said:

I had the same experience (car disappeared after a day). I just needed to re-add to the app, and re-confirm the mileage (that took a few attempts to get the car to sync itself, in the end I just left it on the drive and it seemed to do it itself), but I didn't need to go through all the head-unit stuff again - it seemed to remember this information somehow.

That makes sense and is consistent with my memory.

During the first attempt, we have stored our My Toyota account details and WiFi settings in the head-unit. There's no reason why those would have cleared, and no reason to set them up again.

Toyota still has a record of the car - they've just mucked it about - I suspect when changing its status from 'ordered' to 'delivered' but that's just a guess. So that all that victims of "virtual car theft" should have to do is re-add the car and confirm the mileage - to show that you actually have the car. I suspect that mileage won't be updated until the end of the next trip - this bit about taking the car for a short drive, but long and fast enough to create a trip record.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

I think I lost one set of trip data when the cars status was moved from ordered to owned, not 100% sure but there was a glitch.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, spicyhotone said:

I had the same experience (car disappeared after a day). I just needed to re-add to the app, and re-confirm the mileage (that took a few attempts to get the car to sync itself, in the end I just left it on the drive and it seemed to do it itself), but I didn't need to go through all the head-unit stuff again - it seemed to remember this information somehow.

Well that should be straightforward hopefully.  Messing about with the MM system was a right faff. I wished they just brought Tesla in to do the software.

Link to comment
Share on other sites

I get a new message now when I select to connect the car in MyT app. Sayings it is being processed, wait 24hrs. So perhaps tomorrow it might all work?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Yay! All of a sudden it's working fine. Tried the app just before and everything is back. Didn't need to sit in the car and switch on.

They've clearly sorted something. Fast turn around.

Also just updated the App. All still working. Shane about the door lock unlock and window warnings being missing though. Especially as it shows them on the preview screenshots for the PHEV under the padlock icon. Perhaps next month!

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...




Forums


News


Membership