Jump to content
Do Not Sell My Personal Information


Radio/Navigator/DVD problem.


Springy
 Share

Recommended Posts

Screenshot_20220515-155905_Firefox.thumb.jpg.fa472624ea6ff4af841c6fa8ccce7e98.jpgHi,

2007 Avensis D4D-TR radio with satnav screen.

The radio/nav unit has completely stopped working, so there is no display and no sound from either the radio or the cd player. It will very occasionally switch on, normally now it appears dead but at random times it will let out a loud "thump" through the Speakers. This is turning me into a nervous wreck as it sounds as though something has landed on the roof! Is there a known fix for this? I'm looking at taking the unit out to reset the cconnectors

Many thanks,

Neil.

Link to comment
Share on other sites


1 hour ago, Springy said:

Screenshot_20220515-155905_Firefox.thumb.jpg.fa472624ea6ff4af841c6fa8ccce7e98.jpgHi,

2007 Avensis D4D-TR radio with satnav screen.

The radio/nav unit has completely stopped working, so there is no display and no sound from either the radio or the cd player. It will very occasionally switch on, normally now it appears dead but at random times it will let out a loud "thump" through the speakers. This is turning me into a nervous wreck as it sounds as though something has landed on the roof! Is there a known fix for this? I'm looking at taking the unit out to reset the cconnectors

Many thanks,

Neil.

There are class android touchscreen headunits that can get for these cars just make sure u get a newer one with dab+  great radios .think pioneer dose really good ones 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

There are plenty on eBay

I've got a used one in a cupboard, it works fine apart from sometimes it doesn't start playing the CD immediately. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hi All,

Fixed now. I watched a YT vid on how to remove the radio, re-plugged all the connectors at the rear and it's working like a good 'un.

On 5/15/2022 at 5:45 PM, Stivino said:

There are plenty on ebay. 

I've got a used one in a cupboard, it works fine apart from sometimes it doesn't start playing the CD immediately. 

If it fails again Stivino I might be in touch!

Thanks for your replies chaps :-)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Springy said:

Hi All,

Fixed now. I watched a YT vid on how to remove the radio, re-plugged all the connectors at the rear and it's working like a good 'un.

If it fails again Stivino I might be in touch!

Thanks for your replies chaps 🙂

Consideration all the movement and vibration in a car I am not surprised the answer to a fault is often to check the connections.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share





×
×
  • Create New...




Forums


News


Membership