Jump to content
Do Not Sell My Personal Information


Landcruiser 4.2 Vx High Idle ?


street935
 Share

Recommended Posts

Hi fellows.

my problem is that when I start my cruiser in the morning everything is OK ,idles at 800 -900 rpm but when warmed up idles at 1200 - 1300 rpm all the time. Any suggestions as to what is causing this ? and the second problem is that when I accelerate from a slow speed there is a very noticable time delay before the speed picks up. Sometimes it is neccessary to floor the accelerator to get the gearbox (auto) to change up. This problem only occurs at low revs. I have just changed the fuel filter which I thought was the problem but no change. Thanks for any help.

Link to comment
Share on other sites


Sounds like you have an air leak somewhere, check all the small hoses and connections.

Thanks Andy. checked all the vacuum pipes and none are disconnected. I will adjust the play on the throttle and see if this cures it.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...




Forums


News


Membership