Jump to content
Do Not Sell My Personal Information


New T Sport


JD27
 Share

Recommended Posts

Can anyone help? When I pull away in 1st gear my 05 plate T Sport makes a grinding noise? It has been at the garage and they are baffled. They think it might just be normal. The garage are going to test drive the display model to see if it makes the same noise, but I think they will fob us off again.

Has anyone else got a 05 plate which does this?

Link to comment
Share on other sites


hi,

does it only do it when you first pull away after starting the engine? or does it do it every time you pull away?

mine makes a bit of a noise on first pulling away, i think its the brakes releasing, but this is not really a problem... just the pressure building up in braking system after starting.. so im told anyway...

:thumbsup: bert

Link to comment
Share on other sites

hi,

does it only do it when you first pull away after starting the engine? or does it do it every time you pull away?

mine makes a bit of a noise on first pulling away, i think its the brakes releasing, but this is not really a problem... just the pressure building up in braking system after starting.. so im told anyway...

:thumbsup: bert

It does only do when you first pull away after starting the engine. The noise is getting worse by the week though, sounds like the car is 10 years old. Never had a new car do this before, shall have to wait and find out what they say.

Thanks for your reply

Link to comment
Share on other sites

hi,

does it only do it when you first pull away after starting the engine? or does it do it every time you pull away?

mine makes a bit of a noise on first pulling away, i think its the brakes releasing, but this is not really a problem... just the pressure building up in braking system after starting.. so im told anyway...

:thumbsup: bert

It does only do when you first pull away after starting the engine. The noise is getting worse by the week though, sounds like the car is 10 years old. Never had a new car do this before, shall have to wait and find out what they say.

Thanks for your reply

Your dealer must be totally idiot! This is the VSC system self-calibrating at the beginning of your ride. Totally normal, it's even in the manual!

Link to comment
Share on other sites


hi,

does it only do it when you first pull away after starting the engine? or does it do it every time you pull away?

mine makes a bit of a noise on first pulling away, i think its the brakes releasing, but this is not really a problem... just the pressure building up in braking system after starting.. so im told anyway...

:thumbsup: bert

It does only do when you first pull away after starting the engine. The noise is getting worse by the week though, sounds like the car is 10 years old. Never had a new car do this before, shall have to wait and find out what they say.

Thanks for your reply

Your dealer must be totally idiot! This is the VSC system self-calibrating at the beginning of your ride. Totally normal, it's even in the manual!

your right, a total idiot... ive changed to a new one but never asked them about the noise...

its good to know what the noise really is , thanks SKG. :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...




Forums


News


Membership