Jump to content
Do Not Sell My Personal Information


Exhaust Gas Temp Sensor


Recommended Posts

Right,

My downpipe cracked, then eventually snapped the other day...as they do. :blink:

Rogue have thankfully repaired it for me (cheers guys) :thumbsup:

However, now, my exhaust temp sensor (light on the dash with wavey lines off it !) is on constantly.

Any ideas as to how / why, also how can I get it to turn off ! :yes:

Link to post
Share on other sites

Right,

My downpipe cracked, then eventually snapped the other day...as they do. :blink:

Rogue have thankfully repaired it for me (cheers guys) :thumbsup:

However, now, my exhaust temp sensor (light on the dash with wavey lines off it !) is on constantly.

Any ideas as to how / why, also how can I get it to turn off ! :yes:

Sounds like the sensor is knackered or the wire going to it is shorting out on something or is not connected properly. First thing to do - make sure the sensor is connected properly.

Link to post
Share on other sites

Thats what im guessing.

which sensor is it, the one on a plate, or the one screwed in.

There are two (ones the o2 sensor, and ones this, but which is which ?)

one has two wires, one has one wire ?!

any ideas guys

Link to post
Share on other sites

its the small one that screws in to the bottom of the downpipe follow the wires and check its pluged in. if it is then the sensor is fubard just brige the pins in the connector and itll put the light out for you.

Link to post
Share on other sites

Thats what I wanna hear...bridge the pins to put the light out, thats the answer I was looking for ! Cheers.

Thought it might be that one, and when I fitted the downpipe, that sensor would not come out of the old cat, i had to cut the wires to get a ring spanner on, and then solder them back together, so though it might be a bit dodgy.

Anyways, as far as im aware its not such an issue with no cat, correct...?

Link to post
Share on other sites

  • 15 years later...
On 2/13/2006 at 4:23 PM, boundsw said:

Thats what I wanna hear...bridge the pins to put the light out, thats the answer I was looking for ! Cheers.

Thought it might be that one, and when I fitted the downpipe, that sensor would not come out of the old cat, i had to cut the wires to get a ring spanner on, and then solder them back together, so though it might be a bit dodgy.

Anyways, as far as im aware its not such an issue with no cat, correct...?

Did bridging the pins work for you?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...




Forums


News


Membership