Sign in to follow this  
ahmed

Catalyst System Efficiency Below Threshold On 02 Corolla

Recommended Posts

I have an 02 corolla (new shape) and recently my engine management light turned on and when i connected my laptop to the OBDII, i got a the following error code: PO420 Catalyst Efficiency Below threshold (Bank 1).

I changed the o2 sensor at the front and cleared the code from the ECU. I then drove it for weeks and the light never came back. Last week the light came back on with the same error code.

I noticed that both of the times when the error came up was when i had been driving with my AirConditioning on for a long time.

I've cleared the fault code once again on the ECU and am now driving without turning on the A/C and it hasnt come back yet.

Has anybody had this sort of problem? how could the A/C be effecting this?

Is there any way that i can test my CAT to see if its ok? my OBDII software lets me monitor the o2 sensors. I read somewhere that the 2 sensors can be monitored and if they give certain results, then it means CAT needs replacing.

Any suggestions would be appreciated.

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this