Jump to content
Do Not Sell My Personal Information


L55hol

Registered Member
  • Posts

    1
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • First Name
    Lee
  • Toyota Model
    Rav 4 2.2d4d
  • Toyota Year
    2010
  • Location
    Derbyshire

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

L55hol's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. L55hol

    Advice/ help

    Hi, I'm new to the forum as a member but have looked on here for a few maintenance tips etc. i have a 2010 RAV4 xtr 2.2d4d with just over 80,000 miles. The rav has been running perfectly, I went to top up the screen wash to suddenly notice the coolant level was really low. Had no warning light on the dash or the engine temperature go above half way on the gauge. I topped it up with some ready mixed coolant, checked all around the block and head for leaks and could not find any. Drove the car a few miles and found the coolant has been coming out of the spout on the top of the reservoir so obviously the system is pressurising. Head gasket must be the problem. i see Toyota extended the warranty on older 2.2d4d engines due to a fault with pistons and piston rings. Surely this must be the same problem with my engine as I feel that a car that is less than 6 years old and 80,000 miles is too soon for a head gasket to let go. I have mechanical sympathy with my cars so always take things steady until the engine has warmed up after 15 mins of driving. i rang Toyota gb customer services and the lady would not comment if Toyota have extended the warranties for this problem, she just said I would have to take it to a dealer for diagnostics....... it is only now since I have had this problem with my rav that I know about the trouble people have had with needing new engines fitted. It seems like too much of a coinsidence that my gasket has gone and it to not suffer from the same thing as earlier engine models. has anyone else with a 2010 year car had this fault? I wonder where I will stand with Toyota as I said earlier this is just too soon to have happened and must be a design fault still. Any help or advice would be very much appreciated
×
×
  • Create New...




Forums


News


Membership