quister52

Registered Member
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About quister52

  • Rank
    New Member

Profile Information

  • First Name
    Taher
  • Toyota Model
    Avensis
  • Toyota Year
    2008
  • Location
    Greater London
  1. Did you try anything out? Please update if you did. Thanks!
  2. I have the B9010 in my Avensis 08. I have used the same adaptor that Konrad recommended and it does work (calls/music with aux/bluetooth) but for some reason the unit will disconect from the 'cd changer' at its own will. In the middle of a call (after just 20 or seconds) it will revert to the normal CD player, and play the CD, and hitting the DISC button to change it back to the CD changer will not work. The only way to get it working again is to switch the engine on and off - which then brings the CD changer option back. Has anyone has a simlar issue or successfully incorporated one of these Aux/USB CD interface units to their B9010 head unit? The bluetooth is a bit poor with the audio quality, but via the aux the sound is crisp for both calls and music. It has only been a few days, and I am trying to get a fix for this issue. I will update if I find anything. If anyone has any info to help, that would be great! Thanks guys
  3. Konrad you are a legend. Thank you for getting back to me so quickly. I truly appreciate it. I will contact the seller and see what the response is. I really hope I can get this working. I'll have to find out what this different size harness wire is. Thanks again T
  4. Hi Konrad Thank you for all the information that you have provided. I have the B9010 unit and I have followed your guide fully, and purchased the same adaptor and installed it. I have 2 issues which I hope you could give some advice on.. 1) Via bluetooth all car speakers work fine, but the quality is poor (both music and calls) and I therefore prefer the aux option - however, anything played via the aux the audio is only played from the right speakers of the car. I have tried everything, and there is no way that the sound will come out from any other speakers. 2) All of a sudden (after few minutes of playing anything via aux or bluetooth) the CD changer screen will disapear, and it will no longer work. pressing the DISC button (to change it from CD to the CD changer) stops working. So there is no way to get it back to accessing the adaptor. I have no clue why this happens. Usually a call will last 20 seconds and then the the audio system will just turn off (as it cannot access the cd changer option). The only way to get it working again is to turn the ignition off and on again. Then everything resets and then it plays BUT the same problem will repeat. Is there a chance that the extension cable is faulty? That runs from the adapoter and out the dashboard? However, the turing off issue still persists with bluetooth which has no connection to the aux cable and the extension. I would areally appreciate if anyone can help with this issue. Thank you guys!
  5. Hi Konrad Thank you for all the information that you have provided. I have the B9010 unit and I have followed your guide fully, and purchased the same adaptor and installed it. I have 2 issues which I hope you could give some advice on.. 1) Via bluetooth all car speakers work fine, but the quality is poor (both music and calls) and I therefore prefer the aux option - however, anything played via the aux the audio is only played from the right speakers of the car. I have tried everything, and there is no way that the sound will come out from any other speakers. 2) All of a sudden (after few minutes of playing anything via aux or bluetooth) the CD changer screen will disapear, and it will no longer work. pressing the DISC button (to change it from CD to the CD changer) stops working. So there is no way to get it back to accessing the adaptor. I have no clue why this happens. Usually a call will last 20 seconds and then the the audio system will just turn off (as it cannot access the cd changer option). The only way to get it working again is to turn the ignition off and on again. Then everything resets and then it plays BUT the same problem will repeat. Is there a chance that the extension cable is faulty? That runs from the adapoter and out the dashboard? However, the turing off issue still persists with bluetooth which has no connection to the aux cable and the extension. I would areally appreciate if anyone can help with this issue. Thank you guys!