Jump to content
Do Not Sell My Personal Information


Henrik (Denmark)

Registered Member
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Henrik (Denmark)

  1. Hi guys. After some waiting time i am back. The car is still not running. I had to buy new injectors from a toyota dealer. I have programmed them and everything so the fault is not there. My techstream is up and running so i have detached a couple of photos of the live data in idle. Can anyone see anything that are not looking how it should? Only thing i still see is the exhaust temperatures at 750 degrees. The 5. injector is not connected at all (Nor electric or fuel line). If i disconnect the two sensors they will be at 0 degrees but the fault still occurs. Do i need a new ECU or what am i going to do next? Toyota had it for 2 weeks and they gave up, with the reason that it could be the tuning. The car has been running fine for several years so i really do not believe that is the issue. Thanks again for your help. Kind regards Henrik Hansen
  2. It a workshop laptop so it is limited what her can do with it. He is going to help with some drivers that are teasing me too. The engine code is 2ad-fhv so they are expensive. What can you get them for? Not reconditioned.
  3. Thanks for your help. The seller will fix it with teamviewer. In the meanwhile i have had the injectors tested and they are all faulty. 3 of them is leaking a lot, the last one has a shortcut inside in the electrics. So probably where the fault is. I have been scouting online for a new set and the cheapest i can find are at commonraildiesels.com at 200 GBP each. Does anyone have any experiences with them? I am wondering how they can sell them at almost half price of everybody else. I freakin' love this forum! Lots of replys and competent people! Thanks again 🙂
  4. I had to send the product number to the dealer and then get a key. It was described in the disc, so could not see it before arrival. So now i need some pirated software, but i can not find any.
  5. More help is needed. I have now received the cable and a disc with software. Everything is fine except for the key i got from the dealer is not working. What do i do? I have v. 14. Thanks again. Regards Henrik
  6. Thanks for reply. I have ordered one now. I have a workshop laptop with Windows xp so that is perfect. I really regret spending 300 GPP om another tester. But that is life. I am so excited to get it and see ud that can shed some light over this annoying error😁
  7. I have different values because they "follow" each other but updates in two different seconds. So the other one follows one second after. I have high temps 5-10 seconds after start. It is so weird. But hey. I want a tester like that. Can you maybe link to one that works as IT should?😁
  8. I tried to disconnect the sensors today. Then they both say 0°C in the tester. No difference in the cars behavior. I also took the ecu out and took it apart to check if there should be a bad connection or soldering. Notting to see. Cleaned it and put it back in. No difference. Any good ideas?
  9. So i just figured out why it is doing it. The two temperature sensors on the picture rises to 749,9 °C. But why are they all up there? They go from 160 to 749,9 in less than ten seconds. Are they both faulty? And does anyone know the part number on them? Thanks again.
  10. There is a maf sensor yes. But that has been changed and is not faulty.
  11. I poked it with my finger and it felt like a little motor was keeping it steady.
  12. But how do i check Them in a different way? I have been looking up into it with the car started and my wife om the throttle. It is never fully open. I doubt that is my problem. It is after the exact same amount of time no matter what.
  13. They are tested. And it starts after 5 seconds. Not minutes. And it is both when the car is moving or steady.
  14. I can't see the throttle body om my tester. Crap. What do I do then?
  15. We have had the original map in it and the error was the same so i think i can rule that one out. I am hearing what you are saying so dont think i am ignoring you☺️ Do you think anything will happen if i remove the flap in the throttle body to test if it could be causing it? The pedal potentiometer is reacting like it should at all times. Was my first suspect in the beginning😏
  16. I also suspect the throttle body because i inspected it yesterday. With my knowledge og diesel engines it should open fully when engine is started and the close when it is **** off. But mine is barely open when started and never fully open even at full throttle. Is that normal?
  17. Thanks for fast reply😁 Yes i am sure about that. The weird thing is og i turn off the ignition and wait for 5 seconds then it runs perfect again for 4-5 minutes. The mapping should be fine - it has been running with it for 7 years. I dont see any difference in temperature or anything when it slows down. I just dont get it. So i was wondering if it was some air that gets restricted for some reason. All values on the injectors also look fine. The two exhaust temperature sensors are fixed on 749 degrees and has been like that since the mapping. Inlet temperature is not showing any weird readings either. The fuel pressure is between 40000 and 70000 depending om the speed and is right about what the target pressure is so i dont think it is a fuel problem. Have tried to change the filter and it made No difference. It also fails when the var is just idling and not moving for 3-5 minutes.
  18. Hi there. I have som trouble with my rav4. It starts perfectly and runs great for 4-5 minutes. The it kind of dies and can not get above 3000rpm. It is not in Limp mode as there are no fault codes logged. I can not see anything that is not ordinary when i look at the sensors with my diagnose tester. It is performance chipped and the dpf, egr and catalyst is removed in the ecu and the inside is removed. I have checked almost everything. No blocked intercooler, turbo pressure is fine, fuel pressure is fine, all filters changed, scv valve changed, map sensor changed, maf sensor changed and so on... I don't really think it is a electrical problem, because i believe that i would be able to spot that with my tester. I have one that can do almost everything. Does anybody know how the throttle body works? Is it completely open when started or will it regulate the air with that? Thanks in advance. Kind regards Henrik Hansen
  19. Hi there. I am new here. Need help with a crappy rav4. Henrik (Denmark)
×
×
  • Create New...




Forums


News


Membership