Denko877

Registered Member
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Denko877

  • Rank
    New Member

Profile Information

  • First Name
    Yanko
  • Toyota Model
    Avensis
  • Toyota Year
    2007
  • Location
    London
  1. Hello I have Toyota Avensis D4D 2007. It takes too long to crank before it starts. For the first couple of seconds the rpm is 600-800 and then for a 5-6 seconds is 200-300 rpm. When it finally starts there massive white cloud of smoke which quickly disappear. The car runs great. Any idea where the problem is? Thank you
  2. Hello I have a Toyota Avensis D4D 2007. The car cranks but won’t start. It has a broken glow plug but I was told by mechanics that three new glow plugs should be enough. Once the engine starts and works for a few minutes to warm up a little bit and if I turn off the engine and try to start it again it will start without problem. There is a lot of blue-white smoke on the cold start and that makes me think it’s the glow plug. Another strange thing is when I accelerate to over 3000 rpm the car lose power and I have to turn off the engine and wait for a few seconds before I start it again to bring it back to normal. The car had the same symptoms in the summer which makes me confused. Does the car need glow plugs when the weather is warm? It only started easy once when the temperature was over 25 degree C but again with a lot of blue and white smoke
  3. Hello I have a Toyota Avensis D4D 2007. The car cranks but won’t start. It has a broken glow plug but I was told by mechanics that three new glow plugs should be enough. Once the engine starts and works for a few minutes to warm up a little bit and if I turn off the engine and try to start it again it will start without problem. There is a lot of blue-white smoke on the cold start and that makes me think it’s the glow plug. Another strange thing is when I accelerate to over 3000 rpm the car lose power and I have to turn off the engine and wait for a few seconds before I start it again to bring it back to normal. The car had the same symptoms in the summer which makes me confused. Does the car need glow plugs when the weather is warm? It only started easy once when the temperature was over 25 degree C but again with a lot of blue and white smoke.