Jump to content
Do Not Sell My Personal Information


Oscarford

Registered Member
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • First Name
    Ford
  • Toyota Model
    Yaris
  • Toyota Year
    2009
  • Location
    Greater Manchester

Oscarford's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

3

Reputation

  1. Hi Mooly, Cyker & Bob also Flash I think the engine is the 1NR-FE 1.33, I will stick with 5w 30 synthetic oil for now and I just hope that sludge deposits haven't blocked any oilways I may end up having to do an oil flush if nothing works as I don't know for sure how long it was left without an oil change but I do have paperwork showing oil & filter at 13,000 miles.
  2. Good morning Mooly, the engine is a 13.29 and looking at the only bills I have the oil used at 13.000 miles was fully synthetic 5w 30. I've also changed the oil to the same (5w30 fully synthetic with a genuine Toyota oil filter👍.
  3. Hi Tony, just noticed your update reply, thankyou for the links you have sent they're very interesting and I really appreciate the time you have given replying back to me and I'm sure any other Toyota Owner club member will find your replies helpful.
  4. Hi Bob, I don't unfortunately know what oil the old chap used but I would guess he took it to the garage/dealership as he had it from new & I do understand your concern about engine flush I will try your suggestion first, good advice many thanks. Tony, thankyou for your advice I will try the simplest remedies first and the Wynns products as I progress with a solution to the problem, thankyou for taking the time to reply.
  5. Hi Bob, the link you have sent is great it gives me a lot of information about the engine "really helpful" and I will look into the flush you have suggested, thankyou for taking the time to reply. Steven, thankyou for your input, the tapping seems to last for about 3-4 minutes then quietens down till its normal again then as long as the engine remains warm it remains quiet 👍.
  6. Hi Mooly thankyou for replying & sending me the link, I don't know what oil changes it had from new but I have got a service bill given to me with the car showing that it had an oil change at 13,000 miles, as for the followers I'm getting mixed information from mechanics some saying there hydraulic some say not but many thanks for the info.
  7. My 1.3 Yaris has started making a tapping noise upon starting up from cold and it sounds like the cam followers, does anyone know if they are hydraulic lifters ? I bought it off an elderly gentleman a couple of years ago with very low mileage and its only got 16000 miles on it now, once warmed up its quiet again just seems strange at such low mileage, especially when I've seen them with 150.0000 miles on the same cams & followers. It started a couple of months ago & I've changed the oil & filter even though it looked very clean, but hasn't made any difference, has anyone had the same problem ?
  8. Welcome to Toyota Owners Club - Toyota Forum. Please feel free to browse around and get to know the others. Why not introduce yourself in the New Members section.

×
×
  • Create New...




Forums


News


Membership