tommyt-sport

Registered Member
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About tommyt-sport

  • Rank
    New Member

Profile Information

  • Gender*
    Male
  • Toyota Model
    corolla t-sport
  • Toyota Year
    2003
  • Location
    Yorkshire
  1. 2700 quidish to sort it out gutted but new car is good miss my t sport but now for breaking see my new post thanks
  2. Garage have the car and no compression on cylinder no3 so there taking the head off. Thinking it may be head gasket or dropped a valve. Will let ya know how it turns out
  3. so i just took off the pulgs on the coils and tried starting with each one off 1 at a time and still sounds the same just harder to start and the noise is the air coming back through the filter like its back fireing through there? if there is no engine check light on the dash would there still be codes for a dignostics machine to pick up?
  4. i had the same on the t sport about 2 years ago and it was the sliding pins and boots that hold front part of caliper on very cheap from toyota and you get grease boots and the pins for both sides in the kit think it was cheaper than 15 quid that should do it but take off the caliper and inspect it first you will see if it is seazed
  5. hey long time since i have been on here but cant say im glad to be back as now the trusty old t sport has gone to pot so here goes 3rd gear into lift over taking traffic, get to near red line and then change and all the power has gone but i manage to get it home sound like a petrol rotivator or better description would be a subaru get it home thinking sound like it may be running on three so take off coils and check the new spark plugs i put in the other month look ok but slightly oily on the threads? still sound like running on three if its over fuling? (im no machanic so correct me if im wrong) checked mas air flow sensor looks fine all wires on typhoon checked (but i have extened wires years ago never no problem plus trc and the other light comes on when there is a problem with that checked all under the car and down no sign of any holes or any thing i try and turn it over and only starts with gas if i let gas off cuts out , and if i give it a little to much gas on start up it sounds like getting a banging noise through the filter when i do have it running with the little bit of gas to keep it ticking over the engine is rocking which i have never notice before now and i no is not normal only other thing i can think of is one of the coil packs??? but how do i check it? take one off at a time and start car see if it sounds worse? is there a way of testing the coil its self with multimeter i know i could try taking plug out puting in coil and turning it over and see if it sparks to the head but im on my own and no 1 to turn car over lol the big problem though is no check engine lights on at all which makes me think its machanical and not electrical? which defeats object of it bein coils as its electrically controled? i have trolled the forum and i have seen the running rough threads but all have the check lights on mine dont hope its just a coil or a sensor could it be snapped lift bolts? would that make it run bad? im clutching at straws lol im going to have a brew in front of the t sport and rack my brains and then come back on here see if any one can shed light many thanks Tom