Sign in to follow this  
jaygo72

2004 Yaris D4D Vacuum Valve Problem

Recommended Posts

Hi all. Please could someone help me out. I think my yaris has a fault with the vacuum valve. I have tried 1 from another d4d and no change. The EGR unit isnt working when i rev the engine. The car has very little power especially up hill. Could it be in limp mode?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all. Please could someone help me out. I think my yaris has a fault with the vacuum valve. I have tried 1 from another d4d and no change. The EGR unit isnt working when i rev the engine. The car has very little power especially up hill. Could it be in limp mode?

Can we have some symptoms please rather than what you diagnosed - presumably incorrectly.

Does it start and run normally, power OK on the flat ? Is the power loss on acceleration on the flat? On the hills only? Do the revs rise up hills and you go no faster?

Until you give us more details it could be:

Turbo clapped out.

Faulty turbo control valve.

Broken vacuum pipes

Faulty clutch

etc etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this