Sign in to follow this  
lowry76

Carina E - Doesn't Start Or Stalls When Warm

Recommended Posts

Hi,

my old lady (1993 Carina E, >320.000km) got a problem. When cold she starts up like a charm and runs nice and smooth. As soon as the temperature rises and the needle approaches 50% she sometimes coughes and even cuts off/stalls. When off she hardly starts up again. Have to wait a minute and then she does start and sometimes runs moothly again for a couple of minutes without stuttering.

I already checked the wires from and to distributor and spark plugs. I read on the net that it could be that crankshaft position sensor but afaik the Carina E doesn't have one (am I wrong?).

Hope one of the pros here can help to keep my Carina up and running a little longer :)

Thanks,

Lowry

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi lowry

It could be your coolant temp sensor and ur right in saying that theres no TDC sensor. Did the engine mamagment light come on?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Toylexus,

For the current problem: the enginge light doesn't flash when the engine coughes. But the engine light was actually flashing several times in the last months when I drove more than apprx 30 mintues. But I thought it's the lambda sensor because it always went off when I stopped and restarted again, so I ignored it (hense the price for the replacement of that sensor).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this