Sign in to follow this  
kanulondon

T180 Aftermarket Reversing Camera Problems

Recommended Posts

All,

Just looking for a bit of advice here. You may remember that I posted on the camera upgrade thread

http://www.toyotaownersclub.com/forums/topic/72730-maintenanceimprovements-43-rear-camera-installation-part-1/page-10

Anyway the camera I installed over 6 months ago has started to become buggy. If the car is cold it can sometimes work for a few seconds but then it turns grey and the monitor pictures starts scrolling up (looping). It's been like this for 2 weeks now.

The question is, do you think it's the camera or my wiring? or Both?

KL

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have been looking at reversing cameras for our fleet as we have a habit of reversing into parked cars. I did a check on a load of different suppliers and what I read wa that wireless kits were almost useless, and that connections are a key issue. Have you checked the power and earth connections to your camera ?

Or has the CRT tube become faulty from the vibrations ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just an FYI should someone stumble on this post down the line, the intermittent behaviour was caused by a blown fuse. Unbelievably this wasn't even picked up by Toyota but by a Bosch Service Centre (Bradbury Group) as part of another investigation

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this