Jump to content
Do Not Sell My Personal Information


"Engine immobilizer system" red light flashing after turning off and locking car


Recommended Posts

This red LED is flashing on the left of our central console even after the power has been turned off and the car locked. Any idea why this might happen?

It's a 2016 Auris Hybrid

Link to post
Share on other sites

It's just that we've owned the car for 2 years and it's only just started doing it!

Link to post
Share on other sites

I have an idea that on some cars this might be configurable as 'on' or 'off' from the dealer diagnostic menu.  But I can't see that in any menus that are relevant to the Auris (Techstream, Carista).

Have you had any work done at the dealer very recently  e.g. Toyota Auris engine ECU recall, or work that might have involved disconnecting the 12v Battery?

Link to post
Share on other sites

The last work at the dealer was about 6 months ago. It was a recall, but I don't remember exactly what the issue was. My recollection was that it was something which may have caused the high voltage Battery to overheat. My wife however thinks it may have been airbag related. I can't seem to locate the paperwork.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...




Forums


News


Membership