Sign in to follow this  
Sunny Pak

Tappet Sound,

Recommended Posts

I own a Yaris 1.0 with VVTI engine.Car is fine but for last 2000-3000 Km it has started giving strange sound like Tappet clicking or may be knocking.

When the engine is cold ,its perfect but when it gets to normal temperature after driving 20-25 km sound comes, normally when I try to accelerate.It normally comes between 30-60 Km/hr speed and disappears afterwards.

I am using a CVT transmission and sound does not comes in B or S mode, exists only in D mode.

Can anyone help me????

Share this post


Link to post
Share on other sites

I suggest try an engine flush first. Use Forte Engine Flush (or similar) and follow the instructions CAREFULLY.

It sounds as if you have a slightly blocked Oil feed.. hence the flush.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I suggest try an engine flush first. Use Forte Engine Flush (or similar) and follow the instructions CAREFULLY.

It sounds as if you have a slightly blocked oil feed.. hence the flush.

I change the Oil after every 5000 Km and use Zic,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this