Jump to content
Do Not Sell My Personal Information


Aygo Ecu ground location ?


 Share

Recommended Posts

Hi all , it’s my 1st post so be gentle with me . I have an aygo 1.0 and I have a B2799 fault code that tells me the imobiliser is not communicating with the Ecu hence it cranks but won’t start ! I’ve swapped out Ecu,  immobiliser Ecu, key chip from a known to be  working car and got exactly the same outcome.  I think I worked out with the help of Google I have a broken wire somewhere or a bad earth ! Can somebody tell me where the Ecu s are grounded ? Any help greatly appreciated . Many thanks mark  

Link to comment
Share on other sites


1 minute ago, Markie1881 said:

Hi all , it’s my 1st post so be gentle with me . I have an aygo 1.0 and I have a B2799 fault code that tells me the imobiliser is not communicating with the Ecu hence it cranks but won’t start ! I’ve swapped out Ecu,  immobiliser Ecu, key chip from a known to be  working car and got exactly the same outcome.  I think I worked out with the help of Google I have a broken wire somewhere or a bad earth ! Can somebody tell me where the Ecu s are grounded ? Any help greatly appreciated . Many thanks mark  

Ecu ground is normal found at Battery

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 earth points iirc both located behind the fusebox and ECU

B2 - near the passenger suspension on the firewall

B3 - passenger side on the firewall

830167220_kgb10ecugndb2b3.thumb.jpg.86f11974146fdaa0880789dc20a798ed.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

I’ve had a check and cleaned them up , but still no start ! I’m really starting to pull my hair out on this one . Has anybody had the same problem and fixed it ? Cheers 🍻 

Link to comment
Share on other sites

Usually it's a broken or partially broken wire, it may test fine under continuity but not under load

you have too many variables with parts swapping, put back the original ecu, immobilizer and chip in the key

you need to check the continuity and resistance of the violet and green wires from the immobilizer (pins 12 and 13) to the ecu (pins 39 and 6) there are 2 other connectors in this circuit as well AC1, BA2

 

does your interior light work as it should (driver's door)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

There was a colour change mid 2010 - yours has the 08 to 2010 colours

Immo (Pin 12) - Pink goes to violet on the ecu (Pin 39)

Immo (pin 13) - beige goes to green on the ecu (Pin 6)

these pass though 2 different wiring combs (4Q and 4C)

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Immo is grounded to C2, the diagram isn't clear but look like its bolted to the firewall inside the car behind the heater box

2139669245_kgb10c2andc3earth.thumb.jpg.91beb756258e65655018a278e925e343.jpg

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Absolutely fantastic , it’s a bit hot today to be in the sun so I’m going to have a real go tomorrow . Armed with wiring diagrams makes sense more . Thank you I’ll keep you updated 👍

Link to comment
Share on other sites

Hi had a real good go at this today , everything is looking good apart I can’t locate plug A35/A36 says engine Ecu . Only have 2 plugs on my Ecu . Can you help with location . Cheers mark 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Create New...




Forums


News


Membership